content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Monetáris politika

A monetáris politika az árstabilitással járul hozzá legjobban a gazdasági növekedéshez

Az Európai Központi Bank elsődleges célja az árak stabilan tartása. Az euro értékének megóvásáért folyó munkánk az euroövezetben élőket szolgálja. Ebben a részben bemutatjuk a monetáris politikai stratégiánkat, az alkalmazott eszköztárat, és hogy miként hatnak ki ezek a mindennapjainkra.

Monetáris politikai közlemény

Hathetente hozunk döntéseket a monetáris politikáról – meghatározzuk, hogy mi a teendőnk ahhoz, hogy az inflációt ellenőrzésünk alatt tartsuk. Vizuális közleményünkben röviden és közérthetően ismertetjük mindezt.

Monetáris politikai közleményünk dióhéjban

Stratégiai felülvizsgálat

2020 januárjától 2021 júliusáig stratégiai felülvizsgálatot végeztünk annak biztosítása érdekében, hogy monetáris politikai stratégiánk mind ma, mind a jövőben megfeleljen a célnak. Az árstabilitási megbízatásunk keretében a stratégiánk minden aspektusát megvizsgáltuk.

A monetáris politikai stratégia felülvizsgálata

Monetáris politikai döntések

A monetáris politikáról hathetente hozunk döntéseket, meghatározva az ahhoz szükséges lépéseket, hogy az infláció 2%-on tartózkodjon. A legfrissebb döntéseket itt találhatjuk meg a Kormányzótanács minden egyes monetáris politikai ülésének napján 13:45 órakor.

Monetáris politikai döntések

Mi az EKB?

Az EKB születésnapja 1998. június 1. Ekkor kezdtük meg az előkészületeket az egységes fizetőeszköz, az euro bevezetésére. Szeretne többet tudni az Európai Központi Bank tevékenységéről, és arról, hogyan érinti ez a hétköznapjait?

Olvasson még az EKB-ról!

Eszköztár, intézkedések

A monetáris politikánk az árstabilitás garantálása érdekében befolyásolja, hogy mennyit kell a hitelért cserébe fizetnünk, és mennyi kamatot kapunk a megtakarításaink után. Ismerje meg, hogyan működnek az eszközeink és intézkedéseink.

Bővebb információk az eszköztárról

Monetáris műveletek

Az irányadó kamatlábak megállapítása mellett nyíltpiaci műveleteket is végzünk. Nézze meg a műveletekkel kapcsolatos legfrissebb információkat.

További információk
COVID-19
Válaszunk a pandémiára
ÁTLÁTHATÓSÁG

Ismerkedjen meg közelebbről a monetáris politikai döntéseinket megalapozó megfontolásokkal

MONETÁRIS POLITIKAI BESZÁMOLÓK

Közzétesszük a Kormányzótanács azon üléseinek beszámolóit, amelyeken a döntéseket meghozzák. Ezek a dokumentumok összefoglalják a lezajlott megbeszéléseket.

Monetáris politikai beszámolók

GAZDASÁGI JELENTÉS

A Gazdasági jelentésünkben további részletek olvashatók azokról a gazdasági, pénzügyi és monetáris folyamatokról, amelyeken az EKB pénzpolitikai döntései alapulnak.

További információk
NEM SZAKÉRTŐ? TEKINTSE MEG A KISOKOST!
BŐVEBBEN
Mi a monetáris politika?

Ebben a szekcióban található oldalak