content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Mediji

Vrlo nam je važna jasna i učinkovita komunikacija.

Vrlo nam je važna jasna i učinkovita komunikacija. Naša je monetarna politika učinkovitija kada se naše odluke bolje razumiju. Za svoj rad odgovaramo europskoj javnosti i mediji nas u tome podupiru. Oni imaju važnu ulogu u objašnjavanju naših odluka. Predstavnici medija, među ostalim, sudjeluju u našim konferencijama za novinare, vode razgovore s tvorcima politika i izvješćuju o govorima i publikacijama.

Priopćenja za javnost

Objavljujemo priopćenja za javnost o širokom spektru tema kako bismo vas obavijestili o odlukama ESB‑a i novim podatcima.

Priopćenja za javnost

Konferencije za novinare

Nakon sastanaka povezanih s monetarnom politikom predsjednica ESB‑a Christine Lagarde objašnjava donesene odluke i odgovara na pitanja novinara. To je jedan od glavnih događaja ESB‑a, koji se prenosi uživo na internetu i pruža uvid u razmatranja Upravnog vijeća.

Konferencije za novinare

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Odluke o monetarnoj politici

Svakih šest tjedana odlučujemo o monetarnoj politici i određujemo što treba učiniti kako bi se inflacija održala na razini od 2 %. Najnovije odluke mogu se pronaći ovdje od 14.15 SEV na dan sastanka Upravnog vijeća o monetarnoj politici.

Odluke o monetarnoj politici

Blog ESB-a

Na našem blogu možete pročitati razmišljanja tvoraca politika o najnovijim odlukama i posljednjim kretanjima povezanima s gospodarstvom europodručja te drugim temama. Članci se temelje na analizi i istraživanjima ESB‑a.

Blog ESB-a

Govori

Članovi Izvršnog odbora često drže govore u cijeloj Europi i svijetu kako bi obrazložili politike i odluke ESB‑a. U govorima se bave i drugim temama koje su povezane s radom središnjih banaka, financijskim sustavom i gospodarstvom općenito.

Govori

Razgovori

Kada organiziramo razgovore s medijima, novinari mogu izravno postavljati pitanja članovima Izvršnog odbora. Objavljujemo transkripte tih razgovora.

Razgovori

Više

Podcasti

Podcast ESB‑a prozor je u svijet ekonomije i središnjih banaka. Bavi se temama i kretanjima koji su važni za današnje gospodarstvo europodručja.

Podcasti
Govori, predavanja i druge aktivnosti

Želite li znati kada ćemo objaviti publikacije i kada će se održati događaji koje organiziramo, uključujući sastanke tijela nadležnih za odlučivanje, konferencije za novinare i predavanja? Svakoga petka posuvremenjujemo tjedni raspored.

Tjedni raspored
Poziv za održavanje govora

Željeli biste pozvati člana Izvršnog odbora da održi govor na događaju koji organizirate? Popunite obrazac i javit ćemo vam se.

Obrazac poziva

Obratite nam se

Novinari koji žele razgovarati s nama mogu se obratiti našim službenicima za novinare. Organiziramo i seminare za novinare na kojima dajemo detaljne informacije o djelovanju ESB‑a.

VIŠE

Drugi izvori

Smjernice Izvršnog odbora za komunikaciju

Pročitajte načela za komunikaciju s javnošću, o kojima su se usuglasili članovi Izvršnog odbora. Naši tvorci politika cijene jasnu, učinkovitu i pravodobnu komunikaciju.

Opća načela

Kalendari

Zanima li vas kada će se održati sljedeće konferencije za novinare i aukcije ili kada možete očekivati statističke objave? Pritisnite na poveznicu za više informacija.

Kalendari
Niste stručnjak? Pročitajte naše objašnjenje
Želite li znati više?
Što je tiho razdoblje?

Sve stranice u ovom odjeljku