content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Mediji

Jasno in učinkovito komuniciranje z javnostjo je za ECB zelo pomembno

Za ECB je zelo pomembno, da jasno in učinkovito komunicira z javnostjo. Denarna politika je bolj učinkovita, če javnost dobro razume naše sklepe. Mediji imajo pri tem pomembno vlogo in nam pomagajo, da smo za svoja dejanja še naprej odgovorni evropski javnosti. Novinarji se med drugim udeležujejo naših tiskovnih konferenc, delajo intervjuje z oblikovalci politik ter poročajo o govorih in publikacijah.

Sporočila za javnost

Sporočila za javnost obravnavajo širok razpon tem ter obveščajo javnost o odločitvah ECB in o novih podatkih.

Sporočila za javnost

Tiskovne konference

Po sejah o denarni politiki predsednica ECB Christine Lagarde pojasni sprejete sklepe in odgovarja na vprašanja novinarjev. Ti »paradni« dogodki, ki se prenašajo tudi v živo prek spleta, dajejo vpogled v razmišljanje Sveta ECB.

Tiskovne konference

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Sklepi o denarni politiki

O denarni politiki odločamo vsakih šest tednov in tako določimo, kaj je treba storiti, da bo inflacija ostala na ravni 2%. Najnovejši sklepi so na voljo tukaj ob 14.15 po srednjeevropskem času na dan seje Sveta ECB o denarni politiki.

Sklepi o denarni politiki

Blog ECB

Na blogu ECB objavljamo stališča oblikovalcev politik o nedavnih odločitvah in trendih v gospodarstvu euroobmočja in na drugih področjih. Članki temeljijo na analizah in raziskavah, ki jih izvaja ECB.

Blog ECB

Govori

Člani Izvršilnega odbora ECB imajo pogosto govore na različnih koncih Evrope in po svetu, da bi lahko javnost bolje razumela politike in odločitve ECB. V govorih obravnavajo tudi druge teme v zvezi s centralnim bančništvom, finančnim sistemom in širšim gospodarstvom.

Govori

Intervjuji

V intervjujih za medije lahko novinarji vprašanja zastavijo neposredno članom Izvršilnega odbora. ECB objavi dobesedne zapise teh pogovorov.

Intervjuji

Več

Podkasti

Podkast ECB daje vpogled v svet ekonomije in centralnega bančništva. Obravnava teme in trende, ki so v danem trenutku pomembni za gospodarstvo euroobmočja.

Podkasti
Javni govori in druge dejavnosti

S pomočjo tedenskega razporeda ste lahko na tekočem s prihodnjimi objavami in dogodki, vključno s sejami organov odločanja, tiskovnimi konferencami in javnimi govori. Razpored posodabljamo vsak petek.

Tedenski razpored
Povabite govornika

Želite, da bi član oziroma članica Izvršilnega odbora ECB imela govor na dogodku, ki ga organizirate? Izpolnite obrazec in oglasili se vam bomo.

Obrazec

Stik z nami

Če ste novinar ali novinarka in bi radi govorili z nami, lahko kontaktirate enega od naših predstavnikov za medije. Organiziramo tudi seminarje za novinarje, na katerih boste dobili podrobne informacije o delovanju ECB.

ŠE VEČ

Druga gradiva

Smernice za komuniciranje Izvršilnega odbora ECB z javnostjo

Poglejte si načela za komuniciranje z javnostjo, o katerih se je dogovoril Izvršilni odbor ECB. Oblikovalci politik v ECB cenijo jasno, učinkovito in pravočasno komuniciranje.

Vodilna načela

Koledarji

Tu so na voljo nadaljnje informacije, vključno z datumi prihodnjih tiskovnih konferenc, statističnih objav in avkcij.

Koledarji
Iščete preprosto razlago? Preberite pojasnjevalni članek
Želim izvedeti več
Kaj je obdobje molka?

Vse strani v tem razdelku