content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Kisokos

A kisokosban komplex kérdésekről beszélünk közérthetően

Kisokosunk célja, hogy az összetett jegybanki témaköröket mindenki számára befogadhatóan bemutassuk. Akár azt szeretnénk tudni, milyen kihatása van életünkre a pénzpolitikai döntéseknek, akár azt, hogy mi fán terem a bitcoin, az itt található ismertetők, videók és infografikák segítségével megtaláljuk a választ.

Miért törekszik az EKB az árak stabilan tartására?

Az EKB fő célja az árstabilitás megőrzése. Mit értünk „stabil árakon”? Nem volna mindnyájunknak jobb, ha lemennének az árak, és minden olcsóbb lenne? Ismerjük meg közelebbről az árstabilitást és az előnyeit!

Miért fontosak a szilárd árak?

Az EKB mindenben szabad kezet kap?

A jegybanki függetlenség világszerte vitatott kérdés. De miért olyan fontos, és azt jelenti-e, hogy a jegybank azt csinálja, amit akar? Nézzük meg, mi indokolja az EKB függetlenségét, hogyan számoltatható el a jegybank, és hogyan profitál mindebből a lakosság.

Miért független az EKB?

Mi az Európai Központi Bank?

Szeretné közelebbről megismerni, hogy mivel foglalkozik az EKB, és hogy hogyan érint ez minket a mindennapi életben? Nézzen bele a kisokosba!

Mi az Európai Központi Bank?

Az EKB tájékoztat

Akinek sietős a dolga, érdemes megnéznie egyperces videóinkat. Ebben a videóban munkatársunk, Jean-François mondja el, hogy az Európai Parlament felé való elszámoltathatóság hogyan segíti elő a széles nyilvánosság érdekében és bevonásával folyó munkánkat.

Nézze meg az ismertető videókat
SZERETNE TÖBBET MEGTUDNI?

Ismerkedjen meg közelebbről az EKB-val és a pénzpolitikánkkal!

Mondja el a véleményét: EKB Youth Dialogue

Döntéseink kihatnak a fiatalok mindennapjaira. Ezért fontos, hogy ne csak halljanak rólunk és a munkánkról, hanem közvetlenül is elmondhassák a véleményüket. Erre ad alkalmat az EKB ifjúsági párbeszéde, a Youth Dialogue.

Bővebben az EKB ifjúsági párbeszédéről

Látogasson el az EKB látogatóközpontjába!

A koronavírus-járvány miatt az EKB jelenleg sajnos nem látogatható. Szerencsére a látogatóközpontunkat virtuálisan is körbe lehet járni, és jobban meg lehet ismerni a jegybankot és a lakosságért végzett munkáját.

Nézzen körül a látogatóközpontban!

Ebben a szekcióban található oldalak