content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Explainers

I en explainer bliver et kompliceret emne forklaret i et enkelt sprog

Målet med vores explainers er at gøre komplekse centralbankspørgsmål forståelige for alle. Har du fx nogensinde tænkt på, hvordan vores pengepolitiske beslutninger påvirker dig, eller hvad bitcoin er? Så kan du få mere at vide om det i en række korte tekster, videoer og infografikker.

Hvorfor vil ECB holde priserne stabile?

Stabile priser er ECB's hovedmål. Men hvad mener vi med "stabile priser"? Og ville det ikke være bedre for alle, hvis priserne faldt, og alting blev billigere? Få mere at vide om prisstabilitet, og hvorfor det er en fordel for alle.

Hvorfor er det vigtigt, at priserne er stabile?

Kan ECB gøre lige, hvad den vil?

Centralbankers uafhængighed er et spørgsmål, der diskuteres over hele verden. Men hvorfor er det så vigtigt? Betyder det, at centralbanker kan gøre lige, hvad de vil? Få mere at vide om baggrunden for ECB's uafhængighed, hvordan vi holdes ansvarlige, og hvordan det gavner dig.

Hvorfor er ECB uafhængig?

Hvad er Den Europæiske Centralbank?

Vil du vide mere om, hvad ECB laver, og hvad det betyder for dig i dagligdagen? Få svarene i denne explainer.

Hvad er Den Europæiske Centralbank?

ECB forklarer

Har du travlt? Så tag et kig på en af vores korte videoexplainers. I denne video på ét minut forklarer Jean-François, hvordan det, at vi står til ansvar over for Europa-Parlamentet, hjælper os til at arbejde for dig og holde kontakt til dig.

Se vores videoexplainers
VIL DU VIDE MERE?

Få mere at vide om ECB og ECB's pengepolitik

Tal med os: ECB Youth Dialogue

De beslutninger, vi træffer, påvirker også unge menneskers hverdag. Derfor vil vi gerne give alle, der kun har hørt om os, og det vi laver, mulighed for at komme i direkte kontakt med os inden for rammerne af ECB Youth Dialogue.

Mere om ECB Youth Dialogue

ECB's besøgscenter

Det er desværre ikke muligt at besøge ECB i øjeblikket på grund af coronaviruspandemien. Men du er velkommen til at tage på en virtuel rundvisning i vores besøgscenter for at høre mere om os, og hvad ECB gør for dig.

Gå på opdagelse i besøgscentret

Alle sider i dette afsnit