content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Studii și publicații

Sprijinim elaborarea politicilor prin studii economice

Realizăm studii economice pe o mare varietate de teme. Aceasta ajută la îmbunătățirea procesului decizional, contribuind astfel la bunăstarea tuturor cetățenilor europeni.

Buletinul economic

Buletinul economic prezintă informații care stau la baza deciziilor de politică monetară ale BCE. Este publicat de opt ori pe an, la două săptămâni după fiecare ședință privind politica monetară, facilitând înțelegerea economiei și a perspectivelor sale.

Consultă cea mai recentă ediție

Research Bulletin

Research Bulletin prezintă o selecție a celor mai recente lucrări ale economiștilor BCE. Este o publicație lunară care acoperă o mare varietate de teme de natură economică și financiară.

Consultă Research Bulletin

Financial Stability Review

Financial Stability Review analizează posibilele riscuri la adresa stabilității financiare în zona euro. Stabilitatea financiară este esențială pentru noi, deoarece constituie una dintre componentele necesare pentru a asigura menținerea inflației la un nivel constant.

Consultă Financial Stability Review

Macroprudential Bulletin

Natura pe termen lung a riscurilor climatice și incertitudinile legate de impactul acestora reprezintă dificultăți semnificative pentru economia mondială. Această ediție explorează instrumentele și reformele în materie de politici necesare pentru gestionarea riscurilor climatice și finanțarea tranziției către o economie mai ecologică.

Consultă Macroprudential Bulletin

Studii

La fel ca alte bănci centrale importante, BCE realizează activități de cercetare. Rezultatele acestora sunt publicate în diverse studii.

Prezentare generală a studiilor

Cercetătorii noștri

Cercetătorii noștri realizează analize de nivel înalt care acoperă o varietate de teme relevante pentru BCE. Activitatea lor pune bazele deciziilor BCE în toate domeniile de politică. Află mai multe informații despre ei și despre activitatea lor.

Cercetătorii noștri
CONFERINȚE ȘI SEMINARE
Află mai multe despre conferințele și seminarele noastre viitoare și despre cum poți să participi la ele
LUCREAZĂ ȘI INTRĂ ÎN CONTACT CU NOI

Oportunități pentru cercetători

Alătură-te BCE

Dacă te interesează să realizezi activități de cercetare la BCE, oferim oportunități de angajare interesante și incitante pentru cercetătorii în economie, stagii pentru studenți și burse atât pentru tinerii cercetători, cât și pentru savanți.

Consultă bursele noastre și alte oferte

Conectează-te la rețelele noastre

BCE realizează și coordonează studii prin intermediul mai multor rețele pentru a obține informații care sprijină procesul nostru decizional.

Vezi rețelele noastre de cercetare
NU EȘTI EXPERT? CONSULTĂ MATERIALUL NOSTRU EXPLICATIV
AFLĂ MAI MULTE
De ce efectuează BCE studii?

Toate paginile din această secțiune